Svake godine 30. studenog obilježava se Dan računalne sigurnosti, koji nas sve podsjeća na važnost vođenja računa o svojoj sigurnosti i identitetu pri korištenju interneta.

Kako biste ostali zaštićeni i u nadolazećim blagdanima i nakon njih možete poduzeti ove nužne korake:

Poboljšajte sigurnost svojih računa promjenom lozinki

Složenije lozinke početna su linija obrane protiv pokušaja hakiranja vaših računa na internetu, s aspekta plaćanja i osobnih podataka. Pravilnim korištenjem lozinki možete zaštiti svoje važne podatke i spriječiti krađu identiteta i razne internetske prijevare, čime štitite svoj posao i svoj ugled.
Ako koristite stare lozinke na više računa možete isprobati neki program za sigurnu pohranu lozinki, npr. Bitdefender Password Manager koji će vam pomoći da generirate i upravljate lozinkama na potpuno siguran način. Također možete dodati dodatnu zaštitu korištenjem 2FA i MFA na svojim računima.

Zaštitite svoje uređaje od zlonamjernih napada i ransomware-a

Kvalitetno antivirusno rješenje će zaštititi sve vaše uređaje odn. računalo, pametni telefon i tablet, a ujedno će zaštiti sve vaše podatke od pokušaja krađe identiteta, špijunskog softvera, trojanaca, ransomware-a i dr. napada.
Kupite pouzdano Bitdefender antivirusno rješenje koje nudi nenadmašnu višeslojnu zaštitu koja omogućuje da svi vaši uređaji budu sigurno od svih vrsti prijetnji te omogućuje potpunu zaštitu u stvarnom vremenu.

Održavajte svoj operativni sustav i softver ažurnima

Iako je ažuriranje operativnog sustava i softvera kojeg imate instaliranog na vašim uređajima često dosadan i odbojan posao, dozvolite uređajima da redovno održavaju i nadograđuju svoj kod. Na taj način se štitite i sprečavate sigurnosne problem, dobivajući zakrpe direktno od proizvođača softvera te se štitite da ne bi netko zlonamjerno iskoristio vaše podatke.

Kontrolirajte svoj online identitet

Digitalni identiteti privlačni su cyber kriminalcima i prevarantima te biste se uvijek trebali pobrinuti da nikad ne objavljujete osobne i povjerljive informacije na društvenim mrežama i da pravilno upravljate osobnim podacima kad prelazite na novi uređaj.
Svoje mrežne račune možete zaštititi jakim lozinkama te spriječiti da vaši podaci završe u pogrešnim rukama. Osigurajte se protiv opasnosti krađe identiteta i prijevare.
Uz Bitdefender antivirusna rješenja osigurajte se 24/7 te osigurajte zaštitu svoje digitalne prisutnosti.

Comments are disabled.