Bitdefender je promijenio logotip.
U odnosu na prošlu verziju logotipa, izbačen je simbol Dacian Dragon-Wolf-a, legendarnog mitskog bića koje je štitilo davne pretke na području Dacije – današnje Rumunjske, domovine Bitdefendera.
Dacian Dragon-Wolf biće je nadahnulo novi vizualni identitet 2012., kao neuništivo oružje u borbi protiv neprijatelja (danas su to računalni virusi, malware i dr. napasti), a sad je ostavljen samo natpis s nazivom brenda – Bitdefender.

Prema našem mišljenju, na taj način se dobila još veća uočljivost samog naziva – brenda Bitdefender, s obzirom da je iskorišten isti font. Također je vertikalno postignuto veće iskorištenje prostora.

Što se tiče boja, napravljen je odmak od crvene boje u logotipu, koja je bila jedna od tri temeljne boje, uz bijelu i crnu, a sad je izbačena. Bitdefender u svojem web vizualnom identitetu dosta široko uvodi plavu boju u nekoliko tonova, dok crvenu boju koristi samo za mikro akcente, ali npr. i u ikoni vlastite web stranice.

Promjene su doživjele i same nove verzije Bitdefender antivirusnog softvera, u kojima ipak ima još nekih detalja u crvenoj boji, ali i u zelenoj boji, a plava je prisutnija, ali ne u tolikoj mjeri kao na webu.
Što se tiče samih boja Bitdefender antivirusnog softvera, do 2012. godine crvena je bila primarna boja, uz bijelu i crnu, dok zelenu i sivu uvode 2012. godine. Prema našem mišljenju, crvena boja je previše asocirala na same “viruse” (na nešto negativno, što treba eliminirati), npr. kod rezultata antivirusnog skeniranja (dok je zelena označavala da nema računalnih prijetnji). Stoga je došlo do postupnog izbacivanja crvene boje iz vizuala općenito. Korisnici su naviknuti na crvenu ikonu i u softveru i na webu pa je ta ikona ipak ostavljena u crvenoj boji.

Da podsjetimo, Bitdefender je od 2021. godine izbacio godinu iz naziva proizvoda za kućne korisnike i male tvrtke, što je dotad bila uobičajena praksa naziva za tekuće verzije navedenih proizvoda. Na taj način se još više pokušava istaknuti nazive samih proizvoda: Bitdefender Antivirus Plus, Bitdefender Internet Security i Bitdefender Total Security.
Zanimljivo je da Bitdefender antivirus za poslovne korisnike nikad nije koristio godinu u nazivima proizvoda, ali su se mijenjali sami nazivi tih proizvoda.

Po nama se crvena boja izvrsno uklapa u akcente Bitdefender vizualnog identiteta općenito pa smo je kao Bitdefender partnerska tvrtka ostavili na našem webu antivirus.com.hr.

Bilo kako bilo, Bitdefender se kontinuirano razvija te je i dalje najbolji izbor za antivirusno rješenje, kako za kućne, tako i za poslovne korisnike.

 

 

Comments are disabled.